BaltiRail – oikotie Euroopan sydämeen

18.07.2013

Viiden vuoden aikana tapahtunutta

Filed under: Tunneli — baltirail @ 17.57
Tags:

Vuonna 2008 tehtiin alustava Tallinn-Helsinki Permanent Rail Connection Preliminary Analysis –selvitys tunnelin rakentamisen edellytyksistä, ja tämän pohjalta oli tarkoitus toteuttaa EU-rahoitusta hyödyntäen laajempi esiselvitys tunnelin taloudellisista ja rakennusteknisistä edellytyksistä. Kaupunginjohtajat Jussi Pajunen ja Edgar Savisaar tukivat hanketta, mutta selvitys jäi tekemättä.

Tämän jälkeen tunneli-suunnitelma on noussut säännöllisin väliajoin keskustelun kohteeksi, esimerkiksi Osmo Soininvaara on käsitellyt asiaa ansiokkaasti. Soininvaara toteaa vuoden 2011 blogikirjoituksessaan että ”Tällaisella hankkeella on taipumus jäädä alakynteen, koska minkään tahon ei kannata ajaa sitä, mutta monen tahon kannattaa vastustaa. Laivayhtiöt hyötyvät nykytilasta, samaten Helsingin satama ja Helsingin kaupunki.”

Marraskuussa 2012 esiteltiin Helsingin ja Tallinnan liikenne- ja logistiikkayhteyksiä sekä kaupunkien välistä liikkuvuutta tutkineen hankkeen lopputulokset. Tämän selvityksen lopputuotoksena esiteltiin kuusikohtainen tiekartta, jossa määriteltiin kuusi lähivuosina toteutettavaa toimenpidettä ja hanketta. Yksi näistä hankkeista on Esitutkimus Helsinki-Tallinna rautatietunnelin toteutettavuudesta.

Vuoden 2013 aikana tunnelihankkeen esiselvityksen tekemisen puolesta ovat ottaneet kantaa mm. The American Chamber of Commerce in Finland  ja euroedustaja Petri Sarvamaa.  Valitettavan usein näinkin hyvät keskustelunavaukset johtavat vähemmän hedelmälliseen juupas-eipäs vänkäämiseen.

BaltiRailin luonnostelma tunnelihankkeeseen vaikuttavista tekijöistä löytyy tämän viestin lopusta.

Image

 

Mainokset

Jätä kommentti »

Ei kommentteja.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

%d bloggers like this: