BaltiRail – oikotie Euroopan sydämeen

11.02.2015

Helsinki-Tallinna -tunneliyhteyden esiselvitys puoltaa suunnittelun jatkamista

Filed under: Helsinki-Tallinna -tunneli,Talsinkifix,Tunneli — baltirail @ 18.11

Talsinkifix -projektin tulokset julkistettiin tänään Liikenneviraston auditoriossa, ja Baltirail ry. tervehtii ilolla projektin lopputulemaa. SWECOn selvitysten perusteella Helsinki-Tallinna -raideliikennetunneliyhteyden suunnittelua on syytä jatkaa varsinaisen Feasibility studyn tekemisellä, ja sekä Helsingin että Tallinnan kaupunkien johtohenkilöillä tuntui olevan vahva usko hankkeen toteuttamisen välttämättömyyteen.

Tilaisuuden päättäneessä puheenvuorossaan Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen totesi että ”Helsinki is ready to start”. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Usko Anttikoski, Martti Asunmaa ja Väinö Castrén näkivät tunnelin potentiaalin jo 1990-luvun alkuvuosina, ja yli 20 vuoden jälkeen on hienoa olla todistamassa hankkeen liikahtamista eteen päin.

Baltirail toivoo että Feasibility studyn työstäminen saataisiin liikkeelle mahdollisimman ripeästi. Selvitystyön käynnistämistä ei ole syytä viivyttää yhdelläkään päivällä esim. vaalien takia, koska tunnelihanke on vähimmilläänkin viiden vaalikauden pituinen projekti. On myös syytä muistaa että nyt on kyse vain hankkeen toteutettavuuden perusteellisesta selvittämisestä, ei rakentamispäätöksestä. On harmiteltavaa, että tunnelihankkeen kommentointi esimerkiksi Taloussanomien uutisen yhteydessä täyttyy aivottomalla ”kaljaputki&Liettuan kriminaalit” typerehtimisellä.

Helsingin kaupungin tiedote Talsinkifix -selvityksen tuloksista löytyy täältä, SWECOn tiedote täältä ja esiselvityksen tiivistelmän voi ladata täältä.

Baltirailin näkemys tunnelin tarpeellisuudesta löytyy täältä.

Mainokset

1 kommentti »

  1. Aiemmin hankkeen puuhamiehet puhuivet 2-3 miljardin euron toteutuskustannuksista. Nyt julkaistun esiselvityksen mukaan kustannukset ovat vähintään 4-6 kertaiset. Tämä ei tunnu hätkähdyttävän hankkeen puuhamiehiä. Mistä ihmeestä he luulevat saatavan rahoituksen tälle hankkeelle.

    kommentti Kirjoittanut Kari Saarinen — 17.02.2015 @ 10.55 | Vastaus


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

%d bloggers like this: